Hvad gør jeg op til et stævne?

Hvad gør jeg op til et stævne?

september 17, 2018 0 Af ThomasJohnsendressage

Hej igen.

I det her indlæg, vil jeg fortælle lidt om hvad jeg gør ugen op til et stævne.

Vi har alle hver vores måde at forberede os til et stævne. Og jeg er ingen undtagelse:-) Ugen op til et stævne, er rigtig vigtig. Det er nemlig der vi sætter stemningen for weekenden. En stresset uge, kan føre til en stresset weekend. Hvorimod en hyggelig uge med god og positiv træning, sætter weekenden godt i gang.

 

Jeg starter med at træne Risse om mandagen. Igen er det vigtigt for mig, og ikke mindst ham, at træningen foregår på en positiv måde. Det er fordi han er en meget energisk hest, som let kan blive spændt og smide ryggen. Risse er ikke en hest der ligger ryggen til af sig selv, så derfor er det min 1. opgave, at få ham til at bruge den rigtigt. Når det er lykkedes, er ugen startet rigtig godt.

Så er vi klar til tirsdag. Om tirsdagen kører jeg til Skanderborg, til min træner (Maria Anita Andersen). Det er vigtigt at få rettet diverse ting til. Man kan let få lavet nogle dårlige vaner, som man ikke selv ligger mærke til.

I løbet af ugen, før jeg ligger mig til at sove, forbereder jeg mig mentalt.

Risse er en meget klog hest, og derfor rider jeg sjældent programmet igennem på ham. Han er hurtigt til at huske et program,  og derfor kan overraskelses momentet være en god strategi på ham . I stedet rider jeg programmet igennem i hovedet. Det er den mentale forberedelse. jeg lukker øjnene, og forstiller mig at jeg rider programmet til perfektion. På den måde får jeg det nemmere ind i kroppen, og kan derfor overføre det til Risses og mit ridt.

Onsdag bruger jeg på at træne de ting vi har arbejdet med tirsdag. Det er vigtigt for mig, at jeg bruger dagen efter en undervisningstime på at træne tingene. På den måde er det helt frisk i hukommelsen, og dermed nemmere at få på plads.

Om torsdagen kan Risse holde en velfortjent fridag. Igen er det vigtigt at han er glad og tilfreds, så derfor er en god strigletur, eller en træktur godt til ham.

Når dagene begynder at komme tættere på, bruger jeg meget tid på at holde den positive energi omkring Risse. Man kan nemt miste fokus, og blive stresset omkring dagene der går. Nogen ville måske mene at jeg går for meget i detaljer. Men jeg kan mærke at alt det positive forberedelse holder mig fokuseret, og dermed holder det Risse glad og tryg. Og det der er vigtigt, er at finde det der virker for en selv.

 

Når weekenden kommer, er Risse klar. Han ved hvad der skal ske, og han kan godt blive lidt stresset, Spændt på det hele.  Derfor starter jeg dagen på at strigle ham godt (med en massage strigle) intet mindre. Jeg laver altid en tidsplan jeg kan følge. I den er der altid lidt ekstra tid, så jeg ikke har travlt. Det er vigtigt at jeg har god tid til ham, så han ikke stresser op.

Det jeg kan anbefale, er at man finder de ting der virker for en. Vi er alle forskellige, og vores heste er forskellige. Alle har vi brug for forskellige ting for at præstere.

sidste tip må være at være glade på dine konkurrenters vegne, og Ønsk dem held og lykke. Det er vigtigt at vi skaber et godt sammenhold, indenfor vores dejlige sport. 😀

Thomas/