september 25, 2018 0 Af ThomasJohnsendressage

Hej:-D

Så er en ny uge startet, og jeg kigger tilbage på søndag hvor jeg startede stævne på Kirstineholm rideklub.

I det her indlæg vil jeg gerne dele lidt om hvordan dagen forløb, hvordan det hele gik, og hvad jeg synes jeg tog med hjem igen.

Dagen startede rigtig tidligt. Kl 5 var jeg oppe præcist. Ja jeg ligger en tidsplan for stort set hele dagen. Så ved jeg hvornår jeg skal:

  • Stå op.
  • Køre hjemme fra.
  • Køre fra stalden.
  • Sadle op.
  • Sidde på Risse

Jeg har lært for meget erfarne rytter og mentale trænere, at det er vigtig at have en tidsplan, som du selv, men også dine hjælpere kan følge. På den måde undgår man unødig stress. Ikke mindst for dig, men også for din hest.

Til 1. klasse, som var MB2 debut for Risse, klarede han det faktisk ret så eksemplarisk. Desværre fik jeg en smule for meget fart på Ferrarien. Det gjorde at jeg ikke fik lavet de halve parader tydeligt nok, så han derfor ikke holdte bæring på bagparten. Det gør at han smider ryggen, løber igennem øvelserne, og det i det hele taget bliver meget svært at styre. øv med øv på!

Men af erfaring bliver man rigere.

Jeg havde jo heldigvis en klasse mere. Nu har vi fået den værste spænding ud af kroppen, og vi er nu klar til at vise at vi kan det her. vi skulle dog lige vente 3 timer, før vi skulle i gang igen:-D Men så var det jo godt at der var pølser på grillen, og man jo også kunne nå en morfar i bilen.

2. klasse var MB0. Som noget nyt, opvarmer jeg ikke særlig længe. 20 min. maks, og det er med 10 min. i letridning.  Nogen vil måske synes det er mærkeligt, eller atypisk på en hest med så meget energi. Grunden til dette, er at Risse ikke bliver doven hvis han bliver træt, han bliver sur. Hvis han bliver sur, kan han blive spændt. Og det gør det hele meget sværere. Så vi har fundet ud af at mindre opvarmning virker bedre på nuværende tidspunkt.

MB0 gik meget bedre. traven havde mere bæring, men med samme energi. (meget vigtig ting) Risse lyttede til de halve parader, som gjorde at jeg kunne ride øvelserne meget bedre. desværre sneg der sig et pr. fejl ind i 2 af changementerne. Det ene der gjorde at jeg måtte lave en lille volte. Det trækker rigtig meget ned, og det er helt vildt ærgeligt. Vi endte alligevel med at blive 1. uplac. og fik tilmed også en lille gave med hjem:-D

Jeg har efterhånden redet så mange stævner, og jeg lærer noget nyt hver gang. selvom det kan være svært at accepterer at dit hoved slukker nogen gange, og man glemmer noget basalt i sin ridning, der kunne have betydet forskellen på sejr eller nederlag. Har jeg lært at det er vigtigt at trække sig selv tilbage, og tænke positivt. Som man siger “op på hesten”.

Nu vil jeg sætte en seddel på mit stævneskab, der minder mig om at lave de halve parader ordentligt, og så prøver Risse og jeg igen på søndag:-D

God tirsdag til jer.

/Thomas